Tuesday, January 25, 2011

Παίζοντας με τα 8 άρια και παρακάτω...

Από τον Αντώνη Μωυσίδη το παρακάτω άρθρο

Κάποτε (στην προ-ποδάρια εποχή μου) ρωτώντας για τον συνδυασμό ΑΤxx προς Q9xx ρωτήθηκα "έχεις το 8;" Τελικά στον συνδυασμό το 8 φαίνεται με το μάτι ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα SuitPlay (όσοι δεν το έχετε υπάρχει και σε windows αρκεί να στείλετε email στον δημιουργό) σε έναν γνωστό συνδυασμό από τους πρόσφατους προκριματικούς.

KJ9x προς Αχχ.
Αν θέλεις 4 μπάζες είναι (Α και μικρό στον J)
Αν θέλεις Safety για 3 (Κ και μετά Α στο κεφάλι)
Βέβαια αν δεν θέλουμε τίποτα από τα 2 αλλά να παίξουμε το καλύτερο δυνατό για αγώνα ζευγών η διπλοεμπάσα φέρνει τις πιό πολλές μπάζες. Α και μικρό στο 9 και μετά ο Κ είναι το percentage play για αγώνα master points.
(Αυτό συνάδει και με την Θεωρία που λέει όταν έχουμε διπλοεμπάσα που μπορεί να επαναληφτεί στην αρχή εκτελούμε την χαμηλή, αν δεν μπορεί να επαναληφθεί εκτελούμε την υψηλή. Π.χ. AQT, xxx πρώτα στο T.)

Βάζοντας λοιπόν το έρμο το 8 στον συνδυασμό ΚJ9x για Α8x δημιουργούνται και άλλες 2 υπολογίσιμες εναλλακτικές... Δείτε το SuitPlay.

Στην έκδοση windows έχει επιπλέον υπολογισμό με κενές θέσεις, ανεβάσματα στο μόρτο, και safety για ΝΤ. Μπορείτε να το βρείτε βάζοντας σε ψαχτήρι π.χ. google "suitplay".

Αντώνης Μωυσίδης

1 comment:

  1. Επειδή υπάρχει νέκρα. Τι έγινε ρε παιδιά γράψτε τίποτα. Γράφω πάλι για κάποιο πρόγραμμα αν και δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιείται από πολύ προχωρημένους ή και παίχτες οποιασδήποτε κατηγορίας.
    Par-underPar, Golf ή bridge.
    Πριν από μερικά χρόνια, όταν κάποιοι χωριάτες (κατά αυτό το site) προσπάθησαν να επαναφέρουν την παλιά "πλατεία" σε ηλεκτρονική μορφή πιά, όπως ταιράζει και στην εποχή μας, Είχα γράψει ένα σχόλιο για το απόλυτο score μιας διανομής και κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να συναγωνιστούν double-dummy εκτελέσεις, άμυνες και αγορές.
    Με αρκετό κόπο παρότι ένα set τελικού μόνο με 64 διανομές (με εργαλεία το DealMaster και DeepFinesse) βρήκα το καλύτερο αποτέλεσμα για κάθε άξονα με Double-Dummy ανάλυση και υπολόγισα τα score χωριστά κάθε ομάδας σε σχέση με τα απόλυτα score (όπως τα έλεγα). Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν και οι 2 άξονες έχαναν με απίθανα score 4,5 imps/διανομή o ηττημένος και 3,5 imps/διανομή ο νικητής.
    Μέχρι τώρα αναφέρω το score σαν απόλυτο γιατί όταν λέγαμε par μιας διανομής (υπήρχε και τουρνουά νομίζω στον ΟΑΜ) εννοούσαμε το score μιας διανονής που δημιουργείται αν 4 κορυφαίοι παίχτες παίζουν όλοι άψογα στο τραπέζι. Στα τελευταία παγκόσμια event όμως με Running score (από SWAN GAMES) επανέρχεται το Par Score και μάλιστα ταυτόσημα με το απόλυτο όπως εγώ το έλεγα.
    Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο βρήκα ένα πρόγραμμα Double-Dummy Solver που υπλόγιζε αυτό το Par score και μάλιστα φορτώνοντας όσες διανομές θέλεις είτε αυτόματα από BBO είτε από αρχεία PBN. (Για μερακλήδες!! Βασίζεται σε ένα ελεύθερο αρχείο βιβλιοθήκης των windows που με δεδομένα διανομής δίνει έξοδο αποτελέσματα και μπορεί να χρησιμοποίησει ο καθένας.)
    Και για να μην ξεχνιόμαστε google - double dummy solver - στην σελίδα κάποιου bridgecaptain......
    Αντώνης Μωυσίδης
    (Βάσω βάλτο pls μόνο του).

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ