Thursday, September 8, 2011

Επιστολή Αγγελική Πολίτου

Όπως έχετε καταλάβει δεν υπάρχει διάθεση τον τελευταίο καιρό για δημοσιεύσεις. Στην ίδια φάση βρίσκεται και ο Προκοπίου, αλλά ίσως αλληλο-παρακινηθούμε να ξαναρχίσουμε το γράψιμο
Στο μεταξύ η Νατάσσα (Κοτρωνάρου) "ανέβασε" ένα νέο site-forum για το bridge στις αρχές του καλοκαιριού, το greekbridge.com. Σε αυτό θα δείτε και τι έχει προηγηθεί της  επιστολής που η Αγγελική (Πολίτου) μου ζήτησε να δημοσιεύσω, επιστολή που έχει στείλει και προς όλους τους ομίλους, και αφορά στο θέμα τής σύστασης του τελευταίου ΔΣ της Ε.Ο.Μ. Εννοείται ότι θα δημοσιευτεί και η οποιαδήποτε απάντηση. Η προσωπική μου γνώμη για το θέμα είναι ότι ποτέ δε θα καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπάρχει αυτή η περί ποσόστωσης πρόβλεψη... άσχετο.
Και κάτι ακόμη: Μια πολύ καλή ιδέα είχε η Αλίκη (Τσιπούρη). Να φτιάξουμε, σε κάποιο από τα blog, έναν κατάλογο επαγγελματιών από το χώρο μας. Μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο να υποστηρίξουμε τους συμπαίχτες μας. Ας στειλει mail λοιπόν όποιος θέλει να συμπεριληφθεί σε έναν τέτοια κατάλογο.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της Αγγελικής:

Αγαπητοί φίλοι

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη επικοινωνία μας. Στο διάστημα αυτό θα ακούσατε και θα διαβάσατε κι εσείς αρκετά κακόβουλα σχόλια για το άτομό μου. Επέλεξα να μην απαντήσω σε τίποτα, να μη ρίξω λάδι στη φωτιά και περίμενα από τα μέλη του Δ.Σ. να με καλύψουν με τη στάση τους.

Προχώρησα σε αγωγή κατά της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής να ορίσει ως έβδομο μέλος τον Αλέκο Αθανασιάδη, καθώς δεν ερμηνεύτηκε σωστά το άρθρο του καταστατικού περί ποσόστωσης.

Η ΕΟΜ ανέθεσε την υπόθεση στον ακριβότερο δικηγόρο τον οποίο επέλεξε το μέλος του ΔΣ Αθανασιάδης (μετά την προτροπή των υπολοίπων)

Η αγωγή κερδήθηκε και η απόφαση είναι σαφής. Άκυρη τη τοποθέτηση του Αθανασιάδη, να διορθώσουν το λάθος τα αρμόδια όργανα της ΕΟΜ.

Εντός μηνός το ΔΣ είχε δύο επιλογές. Η να αφήσει να περάσει ένας μήνας, να τελεσιδικήσει η απόφαση και να με φωνάξει (μετά από σύμφωνη γνώμη της Γ.Σ.) να πάρω τη θέση του 7ου μέλους, η να προχωρήσει σε έφεση.

Η καθαρά πολιτική επιλογή που έγινε ήταν να προχωρήσουν στην έφεση..

Τις "θέσεις" και απόψεις των μελών του Δ.Σ. μπορείτε να μελετήσετε στα πρακτικά ΔΣ 22/6 και 7/7. Σας επισυνάπτω την επιστολή που έστειλα στην Ε.Ο.Μ., την απάντησή τους καθώς και τις γνωματεύσεις των δικηγόρων.

Το ουσιαστικό θέμα είναι πως το Δ.Σ. μάλλον δεν ήταν αρμόδιο να προβεί σε έφεση (έπρεπε να ερωτηθεί η Γ.Σ.) και πήρε την απόφαση να πληρώσει χρήματα και να διακινδυνεύσει τη νομιμότητα των αποφάσεών του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης εφόσον αυτή δεν γίνει δεκτή (το πιθανότερο)

Προσωπικά πιστεύω πως τα μέλη του Δ.Σ. με την γενικότερη στάση τους απέδειξαν πως δε θέλουν συνεργασία με το άτομό μου (όπως δεν ήθελαν και κάποιοι απ το προηγούμενο Δ.Σ. γι αυτό και έγιναν εκλογές πέρυσι αν θυμάστε). Η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Ομάδων δε μπορεί να γίνει με την Πολίτου στο Δ.Σ. όπως πίστευε και ο κ Κούμενος. Αν αναρωτιέστε γιατί θα σας δώσω τις απαντήσεις:

1. Η Πολίτου επέμενε να μη γίνει τίποτα που να βάζει σε κίνδυνο τα οικονομικά της Ε.Ο.Μ. Δηλαδή, αν ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΜΕ με τον/τους χορηγό/ους για να διασφαλίσουμε τα έσοδα δε θα υπογράφαμε καμιά σύμβαση. Η ερώτησή μου απέναντι στον κ Έιντι όταν υποσχέθηκε τη χορηγία (χωρίς να γνωρίζει το ύψος του κόστους καθώς κανείς δεν είχε κάνει προϋπολογισμό) αν θα υπογράψει γι αυτό θεωρήθηκε προσβλητική.
2. Η Πολίτου είχε κάνει προϋπολογισμό με επαγγελματίες όπως γνωρίζετε από τη Γεν Συνέλευση (ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ) Ο προϋπολογισμός αυτός ποτέ δε μου ζητήθηκε επίσημα από την ΕΟΜ
3. Με πρόταση της Πολίτου και σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων, το προηγούμενο Δ.Σ. είχε αποφασίσει πως θα γινόταν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση των αμοιβόμενων θέσεων της οργανωτικής επιτροπής για να επιλεγούν οι καταλληλότεροι. Αντ’ αυτού το Δ.Σ. όρισε τον κ Γεροντόπουλο και του έδωσε αμοιβή για την εκπόνηση του προϋπολογισμού. (και απ ότι φημολογείται διέκοψε τη συνεργασία μαζί του πρόσφατα)
4. Με λίγα λόγια η Πολίτου απαιτούσε διαφάνεια, έγκαιρη οργάνωση και οικονομική εξασφάλιση της διοργάνωσης. Εδώ σας επισημαίνω πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακριβώς τίποτα για τους αγώνες.

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ομίλων, ο σκοπός της επιστολής μου αυτής είναι να σας ενημερώσω ώστε να έχετε ιδίαν άποψη επί του θέματος.
Επίσης να εκφράσω και σε εσάς την πικρία μου για τη στάση του Δ.Σ. απέναντί μου με όλες τους τις ενέργειες και παρά τη προσφορά μου επί διετία.

Και να σας παρακαλέσω επίσης για κάτι:

Να προσέξετε πάρα πολύ τα οικονομικά των αθλητών... με αφορμή το Πανευρωπαϊκό του 12. Οι 18 από εσάς που παρευρέθηκαν στη Γ.Σ. του Μαρτίου αποφάσισαν να προχωρήσουμε στη διοργάνωση καθώς πήραν διαβεβαιώσεις πως θα έχουμε χορηγίες μεγαλύτερες ακόμα κι από το κόστος. Παρ όλα αυτά η Ε.Ο.Μ. δεν δεσμεύτηκε πως δε θα ζητήσει έκτακτη εισφορά με διοργανώσεις κλπ.

Προσέξτε.. το μπριτζ έχει γίνει ακριβό στις μέρες μας. Από εσάς εξαρτάται το μέλλον του. Από τη συμμετοχή σας στη λήψη αποφάσεων. Για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ομίλων σας και των μελών σας.

Προσέξτε... Η διάδοση θα είναι κουτσουρεμένη φέτος (ακούγεται) για λόγους Πανευρωπαϊκού.  Μη το δεχτείτε..

Συγνώμη και πάλι που σας κούρασα

Αγγελική Πολίτου

 

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ